Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksYazarlamız/Yazılarımız > Şiir insanı Depresyona mı sürükler yoksa Mutluluğa mı?

Forumda Ara:

Bu başlık altında 2 adet mesaj bulunmuştur.

İletileri:1
Mecnun'un Can Yoldaşı 10.9.2017 15:05:15
Şiir insanı bazı insanların sürekli tekrar ettiği gibi cidden intihara kadar uzayan bir içe kapanıklığa mı sürükler yoksa kalbin dışa vurumundan doğan bir mutluluk ve huzura mı?Sonuç olarak aşk şairlerin yazdığı şiirlerde büyük bir rol oynuyor ve aşk insan hayatında hep bir parça acı bırakmıştır.Sanat dünyası bunu hep tartıştı,aileleler zaten ezelden çocuklarının böyle şeyler ile meşgul olup içe kapanıklık diye tabir ettiğimiz mutsuzluğa sürüklenmemesini istedi.Aynı şey müzik dünyası için de geçerli,bazı kesimler pop,rock,rap vb. müzik türlerinin insanı mutlu ederken arabesk,romantik,slow türü müziklerin insanları bir depresyon haline taşıdığını söylediler.Peki ben burada,içi sanat ile dolu bu kesime yani sizlere soruyorum;Şiir yazarını huzura mı götürür,depresyona mı?? 

İletileri:176
Nymphe ehp 9.1.2018 21:42:28
Bence kendini bi şekilde ifade eden insanlar depresyondan kendini koruyabilecek büyük bir kalkana sahipler. Çünkü depresyonun en büyük nedenlerinden birinin anlaşılamamak olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bu tek ölçüt değil ama önemli bir etken. Duygularını dışa vurabilen ve bunu sanat gibi güzel bir yolla yapabilen insanın da kendine güveninin artacağına inanıyorum. Şuna da değinmeden edemeyeceğim; mesela, hayatta severek yaptığı bir uğraşı olmayınca insanın boşluğa düşüyor ve hiçbir şey onu mutlu edemiyor. Oysa yazmanın tadı bir başkadır. Kendini yazılara, şiirlere vermişse o insan, ne mutlu ona. Kimsenin zoru olmadan bir konuda isteyerek çaba harcıyorsa hala hayatla bağını koparmamış ve hala yaşama azmi sürüyor demektir. Buradaki tehlikeli kısım çok düşünmekten geçiyor. Hayatınızı, dertlerinizi ve acılarınızı çok sorguluyorsanız, evet bu şiir yazmayan bir insan için bile tehlikeli, buna dikkat etmek gerek. Ama ne olursa olsun yazı yazan insanların gözlemlerinin iyi olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayıdır ki onlar hayatın sadece kendi dertlerinden ibaret olmadığını, daha geniş bir bakış açısıyla olayları yorumlaması gerektiğini anlayan insanlar.

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7173
2 Eyyup AKMETİN 5560
3 Firari Fırtına 5070
4 Hep de Böy 4582
5 Mustafa Ermişcan 4480
6 Hasan Tabak 4170
7 Nermin Gömleksizoğlu 3788
8 Ömer Faruk Hüsmüllü 3708
9 Uğur Kesim 3540
10 Sibel Kaya 3481

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:5115 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com