Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksYazarlık Hakkında... > Yazarlıkta Yeni Akım (Sagopa, Emre Aydın, vs.)

Forumda Ara:

Bu başlık altında 1 adet mesaj bulunmuştur.

İletileri:1
Ihlas Sovbetov Nobatovich 27.7.2014 19:36:46
Özellikle 2005'ten sonra edebiyatta yeni bir akımın varlığından farkındamısınız?! Direk ve mecazi anlamların yer değiştirdiği ve çoğu zaman karamsar yazılar bunlar... Okuyan kişiyi direk etkileyen bu akımı ilk olarak Türk rapçi Sagopa Kajmer'de gördüm. Sagopa söylediği rap şarkılarının sözlerini bizzat kendisi yazıyor, ve esereleri hemen hemen herkes tarafından beğeniliyor. Belki de yazı stilinin çok farklı olması ona bu ayrıcalığı ve popülerliği kazandırdı. Örneğin: "sensiz geçen günlerimin kazası yok be sevgilim", "düş ve melodi en güzel duet... uykum yok, yatağım soğuk küvvet", "rüzgar essin, ümitlerim serinlesin" ve saire... Aynı yazı stilimi Emre Aydın'da da gördüm. Dram havası estiren mecazi ve gerçek anlamların karıştığı bu yazılar insanların dikkatini çekmeyi başarıyor. Örneğin: "Üşürsen söyle hemen içimin camları kapansın...", "su vermeye benzedik plastik çiçeklere", "Hoşçakal, olacaklar sensiz olsun... Daha durmam boşluklarında ben...", "Sarılsam ya hayallerime", "Sil gözünün yalnızlıklarını...", "Soguk odalar... yoksun neye yarar, örtünsem kat kat..." ve saire... Bu yazı stilinin veya akımın özel bir ismi varmı acaba?! Başka kimlerde bunun izine rastladınız?!

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7173
2 Eyyup AKMETİN 5560
3 Firari Fırtına 5070
4 Hep de Böy 4582
5 Mustafa Ermişcan 4480
6 Hasan Tabak 4170
7 Nermin Gömleksizoğlu 3788
8 Ömer Faruk Hüsmüllü 3708
9 Uğur Kesim 3540
10 Sibel Kaya 3481

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:5223 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com