Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksYazarlık Hakkında... > yazmak doğum yapmak gibi!

Forumda Ara:

Bu başlık altında 5 adet mesaj bulunmuştur.

İletileri:3
MUSTAFA ESER 11.4.2014 11:12:10
   Başlık ilk başta abes gibi gelebilir.Bir şeyler yazan,yazmaya çalışan herkesin bana hak vereceğini sanıyorum. Amatör bir romancıyım. İlk kitabım  24 PUSU ismiyle Nev yayınları isimli bir yayın evi tarafından basıldı. İkinci baskısı yakında çıkacak.Kitabı kurgularken, karakterleri oluştururken, diyalogları yazarken neler çektiğimi ben bilirim.Uyanık olduğum her anda kafamda oluşturduğum parçaların,bilgisayar başına geçip yazmaya başlayınca ne kadar ağır bir araya geldiğini ben bilirim. Herkes ne kadar çabuk yazdığımı söyledi.Yazar kasada gün sonunda Z raporu almak gibi bir şey. Saat başı X raporu alıp minik minik parçaları birleştirdikten sonra ertesi gün hoop Z raporunu almak veya yanlış bir tuşa basıp komple silmek, her şeyi sil baştan almanın zorluğunu yazan herkes bilir.
   Şimdilik bu kadar X raporunu aldık. Devamı gelecek inşallah.
Saygılar herkese.

Bu satırları yıllar önce yazmışım.Değişen bir şey yok.Kitap sayısı üçe çıktı.Sıkıntı katlandı. 

Bu ileti MUSTAFA ESER tarafından 29.1.2018 10:51:19 tarihinde değiştirilmiştir.

İletileri:34
Oğuz Tepe 15.12.2014 21:04:54
 Konu başlığından yola çıktığımız da doğru tespit yapmışsınız. Bırakın roman yazma sürecini, bir sayfa yazı yazarken bile dokuz doğurma eylemini gerçekleştiriyorsunuz. 

Bu nedenle de kim olursa olsun bir konu hakkında yazı yazmışsa, o yazıya verilen emeğe saygı duymak gerekir.

Başarılar dilerim.  

İletileri:1
zeynep .. 9.2.2015 17:17:47
doğurdukça kolaylaşır bir sonraki doğum.Önemli olan gebelik . Yani içimizde yazmak için biriktirdiklerimiz. Sırf biriktirmek adına çer çöpü toplamış biri olarak zehirlendiğimi ve bir çok ölü doğum yani başarısızlıklar yaşadığımı da buradan itiraf edeyim. Saygılarımla

İletileri:4
Achem Leet 19.2.2015 19:07:03
Dış sesin iç sesime tenkitleri yordu beni. İnsanların soruları yordu - İnsanlar soruluyordu. Ben ve diğer 6.5 Milyar insan yalnızdı! Birbirimize sorular sorup kaçmadan, cevaplar vermeliydik. Havlusunu soyunma kabininde unutan boksör gibi çaresiziz biz. Pes edemeyiz.. Çünkü yazmayı seçtik. Cevap vermeyi seçtik..

İletileri:3
MUSTAFA ESER 9.6.2023 10:11:33
İlk mesajın üzerinden 9 yıl geçmiş neredeyse.  Zeynep hanımın belirttiğinden biraz farklı şeyler yaşadım. Doğumlar başarılıydı ama doğum ekibi sağlam doğan çocuğu öldürdüler. 
Tüm yazarlık heyecanım yayınevi-editör terörüne kurban gitti. Türkiye deki en büyük mafyalardan birisi de yayınevi ve editör mafyasıdır. Kitabınızı gönderirsiniz reddederler ve hiç bir sebep göstermezler. Gelen çalışmaları okuduklarını bile düşünmüyorum.  Yayınevi sahiplerinin ve editörlerinin kaç kitaplarının olduğunu veya kütüphanelerinde kaç kitap bulunduğunu merak ediyorum. Torpilin yoksa geniş dağıtım ağı olan bir yayınevinden kitap çıkarmak neredeyse imkansız. Artık sadece kendime yazıyorum. Editörlerin hiç birisinin benim kadar iyi bir yazar olduğunu düşünmüyorum. YAZAMAYAN ELEŞTİRİR.   

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7072
2 Eyyup AKMETİN 5322
3 Firari Fırtına 5017
4 Mustafa Ermişcan 4444
5 Hasan Tabak 4127
6 Nermin Gömleksizoğlu 3725
7 Ömer Faruk Hüsmüllü 3674
8 Uğur Kesim 3485
9 Sibel Kaya 3426
10 Hep de Böy 3243

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:9948 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com