Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksYazarlık Hakkında... > Sizce herkez şiir yazabilir mi?

Forumda Ara:

Bu başlık altında 9 adet mesaj bulunmuştur.

İletileri:4
Ümit Zafer Bağcı 3.12.2011 19:40:27
Bence herkes şiir yazamaz ama şiir yazmak yetenek de istemez çünkü şiir yazmak yetenek değil yürek ister diye düşünüyorum sizce...?

İletileri:59
Hasan Basri ESGÜN 17.4.2012 11:21:34
Bence şiiri diğer yazım türlerinden ayıran bir şeyler olmalı.

Herkes konuşur, ama  herkes "konuşmacı" olamaz;
Herkes anılarını kaleme alır, ama herkes "Aziz Nesin" olamaz;
Herkes denemeler yazar, ama herkes "Camus" -ya da ... olamaz;
Herkes şiir yazar, ama herkes "Nazım" olamaz... olması da gerekmez zaten.

Herkes önce kendisidir, birilerinden ne kadar etkilense de -ki okuyan birinin birilerinden etkilenmemesi olanaksızdır- kesinlikle yazılarına kendi "öz"ünden birşeyler katacaktır.

Ancak ilk cümlemde belirttiğim "birseyler"i de unutmamak gerekir. Aklımıza gelen ve kağıda dökülen herşey şiir olur mu acaba? Şiire benzemeyen şeyleri, zorla bu kategoriye sokmak yerine, yazım türünü değiştirmeyi denemeyi de bilmek gerekir.

Şiir bir "öz" olmalıdır. Onun açılımı koca bir roman ya da en azından bir öykü olabilmelidir. Yoğun duygu ya da düşüncelerinizin, simgelerin ardındaki özeti olmalıdır. Einstein'a göre e=mc2 bile bir şiirdir örneğin.

Kuşkusuz bunlar benim görüşlerim...

Saygılar

İletileri:262
.. .. 17.4.2012 13:35:06
Herkez şiir yazamaz ama "herkes" şiir yazabilir...

İletileri:176
Nymphe ehp 20.5.2012 20:22:55
Bu sitede bir şeyler eksik. Beğen tuşu filan olmalı bir yerlerde. Üstteki mesajı beğenmek için. Konuya dönersek bence herkes duygularını ifade edemiyor. Kaldı ki bunu şiirsel bir dilde yazıya yansıtsın... Ama bu edemeyecek anlamına da gelmez. Şiirin püf noktalarını öğrenmeye girişir, kendisini çeşitli yollarla geliştirirse neden olmasın?  Herkes şiir yazabilir . 

İletileri:15
Fatih ORTAKÇI 27.7.2012 22:09:12
şiir yazamak için bir insanın önce duygularının açığa çıması ve ortada gerçekleşmemeye yüz tutmuş bir olay olması lazım...

İletileri:24
orhan örs 28.7.2012 12:24:09
Bu durumda Fatih sen "şiir yazmak" konulu bir şiir yazabilirsin!
Başla bakalım... 

Fatih ORTAKÇI 1.8.2012 21:44:12
diyosun

Fatih ORTAKÇI 3.8.2012 22:44:46
yazdım en son paylaşımlarımın arasında şiir yazmak  başlıklı... :D

İletileri:1
Ufuk AKSOY 18.12.2012 18:56:55
Şiir.. Edebiyatın en çok yaraladığımız tarafı.Şiirlerini benimle paylaşan görüşümü merak eden arkadaşlarımın veyahut özgürroman ve onun gibi birçok paylaşım sitelerinde boy gösteren şiirleri görüyorum.Çoğu şiiri okumuyorum.Okuyamıyorum. Gidip falım sakız alıp hem çiğniyorum hem de okuyorum.Daha cazip.
Şiirin içine ettik arkadaşlar, tebrikler. Bizler şiir konusunda sadece ilham periyle cilveleştik. Şiir kimilerine göre sadece duygu işidir. Oysa durum böyleyken bile bir kültür,birikim ve bambaşka bir açı barındırmalıdır. Yoksa ''Seni seviyorum,özledim,neden ayrıldık,gel sevişelim,öpüyorum sen, sendeki ben bendeki sen'' gibi aptal içi boş söylemlerin dışına çıkılamaz. Bizler şiiri duygu patlamasıyla hurraaa diye yazdık. Şiirin içine ettik. Tebrikler bize.
Yer yüzünde söylenmemiş hiçbir şey kalmadı. Her şey söylendi. ''Sen onu nasıl söylüyorsun?'' önemli olan budur. Eğer sıradanlığın dışına çıkamıyorsan bırak o kalemi. Zaten yazacaklarını çoktan yazdılar ve yazıyorlar.
Ben her şiir dünya görüşürü barındırmalı diyorum ve tabi aşk ta.. Aşkı yok sayarsak bu insanı yarım saymaktır.Aşk şiirinlerideki en tehlikeli şey de şiirlerin fazlaca ben merkezli olmasıdır..Eğer böyle şeyler yazıyorsak buna şiir değil başka bir isim bulmak gerekir.. Sadece kendimizi rahatlatmak için kağıda yazdıklarımızdır,ŞİİR DEĞİLDİR!

Özet: Herkes şiir yazamaz.İçinde fırtınalar kopan herkes bir şeyler yazar bu şiir değildir. 

Önünüze gelen şair işkembeden şiir
Seni seviyorum vs.vs..
Önüne gelmeyen sade vatandaş
Sevgilimi öldürmeyin bu çorbanın tuzu eksik (!) 

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7160
2 Eyyup AKMETİN 5501
3 Firari Fırtına 5061
4 Mustafa Ermişcan 4473
5 Hep de Böy 4339
6 Hasan Tabak 4160
7 Nermin Gömleksizoğlu 3779
8 Ömer Faruk Hüsmüllü 3700
9 Uğur Kesim 3530
10 Sibel Kaya 3471

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:2411 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com