Forum Ana Sayfası
>
Yazarlık Hakkında...
>
Yazı yazmanızdaki ve özellike yayınlamanızdaki amaç nedir?
Forumda Ara:
Bu başlık altında 9 adet mesaj bulunmuştur.
İletileri:
223
Enes Evci
29.8.2010 02:41:33
Başlıkta özellikle "yayınlamanızdaki" diye vurguladım. Çünkü eminim bir çokları yazar ama sadece not defterinde yada bilgisayarında kayıtlı kalır. Bu yazdıklarını paylaşmaz. Bu saygı duyulası birşeydir. Ama bundan daha çok saygı duyacağımız birşey varsa buda o kısmen özel yazıları yayınlayanlardır.
Çünkü "bence" orda bir emekten daha çok bir özel vardır. Bu akıl, yürek ve kısmen kalp özelidir. Bir odadasındır, bir mekan veya herhangi kendinle kaldığın bir yer. Aklından kalbinden birşeyler geçer ve yazıya dökersin. Tamamen sana hastır bu yazdığın. Bir nevi bir yere kadarda haremindir. Ve sonra yayınlama kararı alıp açarsın kapılarını.
Peki neden birileri ile paylaşma ihtiyacı duyarsın?
Tüm samimiyetimle söylüyorum
ve bu sitede benim samimiyetime güvenen insanların olduğunu bildiğim içinde bunu rahatlıkla söylüyorum işin karizmasında falanında filanında olmayan bir adam olarak söylüyorum:
"Kısmen düz mantık işlemeyen bir hayal gücümü ve sakat uç noktadaki bitik hikayelere merak salmışlığımı farkettiğim an ve bu merakımı geliştirmek için yazdığım çizdiğimi farkettiğimde düşündüm: 'acaba benim gibi düşünen başkalarıda var mı?'"
Evet burda yeni insanları tanımayı seviyorum, sizler gibi. Ama daha da önemlisi benim için.
"evet işte bu! bende aynen böyle düşünüyorum! bunu bi tek ben düşünürüm zannetmiştim meersem yanlız değilmişim" diyen insanlarda çıkınca hoşuma gitmiyor değil.
Peki siz neden yazıyorsunuz?
İletileri:
262
.. ..
29.8.2010 08:33:36
Hep söylediğim bir söz vardır: "Yazdıklarını paylaşmayan bir yazar, ampulü icat edip sadece kendi evinde yakan bir mucit gibidir."
Benim yazma sebebim başlıbaşına bu sanırım. Alışveriş...
İletileri:
223
Enes Evci
30.8.2010 07:25:01
Bu sitenin son zamanlarda (bence) kazandığı en güzel 4 yazardan ikisi itiraf ediyorum Mustafa ve Merve dir. Bunu da araya sıkıştırılaım.
Dış Ses: "kayıtlara geçsin bu denilenler" KÜT!
İletileri:
176
Nymphe ehp
30.8.2010 12:33:48
Ben ilk başlarda yazı yazmaya amaçsız olarak başlamıştım sanırsam
Sonradan bana zevk vermeye başladı.Sürekli olarak yazma isteği içimde bir arzuya dönüştü.Fakat kısa zamanda farkettim ki,sıkılmaya başladım.Eskisi kadar zevk vermemeye başlayıncaaa...Birilerinin okumasını istedim.Tamam yazdıklarımı anneme babama okuyordum ama hiçte iyi dinleyici değiller.Bende beni sonuna kadar iyi dinleyen,yazdığımı anlayan birilerini bulurum ümidiyle bu siteyi buldum ve yayınlamaya başladım.Sonradan yazılarımı gelen hertürlü yorum beni yazmaya dahada bi' teşvik etti.Demekki yazılarımı sonuna kadar okuyanlar var,beni anlayanlar var ve daha önemlisi yazılarım önemseniyor!İşte bu kreterler bende hırs yapmaya başladı.Ve inanır mısınız,1 ayda hiç okumadığım kadar çok yazı okumaya başladığımı gördüm.Hepsiyle beraber amaç amacı doğurdu.Paylaşmak ve karşı taraftan bir tepki görmek!(Bu arada kayıtlara geçsin,e doğruya doğru
)
İletileri:
262
.. ..
1.9.2010 08:52:30
Enes kardeşim, bahsettiğin "Mustafa" bensem eğer (
) çok sevindim benim için düşündüklerine. Eksik olma...
İletileri:
223
Enes Evci
1.9.2010 18:12:57
Özgül diyor ki "ayık olun kayık olmayın bineniniz çok olur" Merak etme Özgül hanım bu sitede öyle bir ortam yaratmamak için ben ve kalemşörler gece gündüz çıkıntılara haddini bildiriyoruz. Lakin güzel konuya değindin. Bu sitede ben tahmin ediyordum öyle tipleri sen söyledin. Hani yazı yazmaya gelmeyip karşı cinse salak boş muhabbet yapan tipler.
Ben hep diyorum, bu sitede bana adminlik verecek ben alayını ipe getiririm. Neyse.
@Mustafa, evet dostum sana dedim :)
İletileri:
1
Bahar Avcı
20.4.2012 19:27:07
Yazıyorum, çünkü kendimi tanımak istiyorum. Ruhumu, duygularımı,benliğimi bir nebze olsun tanımak istiyorum. Kişinin kendine bile itiraf edemediği duygularının kaleminin ucundan aktığını düşünüyorum ki bu da ne kadar yazarsan kendini o kadar iyi tanırsın anlamına geliyor bence. Tabi bu benim düşüncem...
İletileri:
29
Fatoş Nihal Aytaç
5.6.2012 17:26:43
Yenileniyosun, paylaşıyorsun, paylaştıkça yazdığın da paylaşılıyor, yük hafifliyor falan filan.
İletileri:
1
Hakan Giray BULUT
7.6.2012 14:50:25
Ben daha yeni yayınlamaya başladım yazdıklarımı. Ben açıkçası eleştirilmek için yazıyorum. Çok doğru bir laf vardır, "karga yavrusunu pamuğum diye severmiş" (bu sözün farklı varyasyonları mevcut) Bende bir şey yazdığım zaman, yazdıklarım çok hoşuma gidiyor. Tabii objektif olarak değerlendiremiyorum. Uzun süredir merak ediyordum acaba gerçekten güzel mi yazıyorum yoksa ben pamuk mu seviyorum diye :D . İşte bu yüzden yayınlamaya karar verdim.
Beni Hatırla
Üye Olmak İstiyorum
Şifremi Unuttum
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:
Yazar
.. ..
7173
2
Eyyup AKMETİN
5560
3