|
|
|
|

|
BARIŞ GÖKSÜ
|
19.11.2009 21:57:35 |
Yazar, her zaman iyi bir gözlemci olmasını bilmelidir. İyi bir yazarın, her zaman olayları çok iyi gözlemlemesini bilmelidir. Hayata başka insanların ve başka bir pencereden bakmasını bilmelidirler.
|
|
|
|
|
|
|
|

|
selcuk kocoglu
|
15.7.2010 16:05:03 |
disiplin , araştırma , iyi gözlem , zeka ve yukarıda sizlerin sıraladığı diğerleri,
bir kişiyi iyi yazan iyi bir yazar yapmaya gerçekten yeter mi?
kişisel düşüncem ; evet bunlar olmazsa olmazları ancak işin bir püf noktası da
var galiba! yoksa bunları yapabilen herkes çok iyi yazar olabilirdi.
gerçek daha farklı sanki! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
Oğuz Tepe
|
15.12.2014 20:54:21 |
Disiplinli olmanın dışında eklemek istediklerim var. Hayal gücü konusunda sıkıntılı olmamalı. İçinden geldiği zaman yazabilmeli. Ismarlama şekilde yazılar yazmamalı. Tek başına olacağı zamanlara sahip olmalı. Bol miktarda kitap okumalı. Gözlem yeteneğine sahip olmalı. Yukarıda yazılanlar yazı yazmayı severek uygulayan kişilere ait olmalıdır. Her zaman dosta düşmana demişimdir. - Bana göre yazdığı yazıdan geçimini sağlayan kişiler, yazardır. Şu an itibarı ile de dediğimin arkasında duruyorum. Bir seneyi aşkın süredir, herhangi bir konu hakkında yazı yazmıyorum. Bunun adının ne olduğu konusunda kararsızım. Tek bildiğim şey içimden gelmeden yazarsam da kendimin keyif almayacağıdır. |
|
|
|

|
kemal yılmaz
|
10.8.2015 16:13:00 |
Bu soruyu babamın müşterisi olan rahmetli Yaşar Kemal'e sormuştum lise yıllarında... Güldü "bunun cevabı olmaz ki, yazar olunmaz yazarlığı yaşarsın"sonra ekledi "bakma sen röportajlarda bir şeyler diyoruz" diye... Aslında o söylediklerinde çok fazla şey içeriyordu yazarlık adına... Son yıllarda bir kaç romanı yayımlanan bir ağabeyimiz ise o kadar doluydum ki yazar oldum demişti. Belli kuralları koyup her hangi bir meslek gibi tanımlama yapmak yazarlığı sınırlar sanırım. Özgür olmak desek, tutsak olup şaheser yaratanlar var, disiplinli olmak desek yazdığını pencereden dışarı atan ve bulamayan TARANTİNO yu nereye koyacağız. Çevresyi gözlemlemeli desek Romanyaya bir kez bile gitmeyip Transilvanya'da Kont Drakula'yı yaratan Bram Stocker' nasıl yaptı diyeceğiz. Aklımıza gelebilecek tüm yetiler belki de yazarın içinde var biraz farklı olmaları bundan olabilir. Duyguları her insan yaşar ama o duyguları, gözlemleri, yaşanmışlıkları kağıda dökmek ve o kağıda dökülenlerin başkaları tarafından anlaşılmasını sağlamak başka bir şey olsa gerek. Diğer insanlarda olmayan bazı yetenekleri olan kişi galiba yazar... |
|
|
|
|