Sizce bir insan birden fazla kişiye aynı anda aşık olabilir mi?
Aşk'ı o insanın nasıl tanımlandırdığına bağlıdır. -Aynı an- derken; sanırım beş dakika içinde, iki veya daha fazla bayana aşık olma durumu değil bahsiniz.. Muhtemelen aşık olduğu veya olduğunu sandığı bir hatun var iken; görüp, çarpıldığı ve değişik hissiyatlar beslediği bir başka hatun olma durumu kastiniz.. Olağan bir durumdur. Örnekleri çokça görülmüştür. Misal, "Nazım Hikmet Bursa cezaevinde hükümlü bulunduğu sırada, Hatice Pirayende ile evli olduğu halde, kendisini ziyarete gelen dayısının kızı Münevver Berk'e (16 yaş küçük olmasına rağmen) sırılsıklam aşık olmuş." "Bedri Rahmi Eyuboğlu, Eren Eyuboğlu ile evliyken, ortak resim derslerine girdikleri Mari Gerekmezyan'a aşık olmuştur. Ona şiirler yazmıştır. "Vermiş olduğum bilgiler, Can Dündar'ın Yüzyılın Aşkları kitabından alıntıdır.Bu ileti Ozan Rudolfo tarafından 06.06.2009 02:12:10 tarihinde değiştirilmiş ise bunun ne önemi var ki? Bilinmesi ne için ne kadar gereklidir ?
Birden fazla kişiye tutkuyla bağlanamaz diye düşünüyorum, ama sevebilir.
Soruyu sordugundan beri düsünüyorum Dilsad. Hala bir karara varmis degilim... :S
Bir yüreğe hayatı boyunca bir kez "Aşk" dokunur ve o yürek ancak bir kez öylesi bir depremi yaşar! Kavuşmak gün ışığına ulaşmak, kavuşamamak ömür boyu karanlıkta yaşamak gibidir. Yaşamımız boyunca birçok kişiye aşık olduğumuzu zannederiz oysa cinsel dürtümüzün çekimiyle oluşan adrenalin yükselmesini aşk ile karıştırırız çoğu zaman. Bu nedenle o uğruna öleceğimizi düşündüğümüz kişiyle cinselliği yaşadıktan bir süre sonra duygularımız süküt-u hayale uğrar ve "aşk bitti" zannederiz. Gerçek aşk "ruh ikizimiz" diye adlandırdığımız karşı cinsle aramızdaki duygusal çekimdir. Her konuda uyumlu, her duyguyu birlikte paylaştığımız bu kişiyle karşılaşma şansımız olursa o "aşk" sonsuza kadar sürer. Gerçek aşkı bize yaşatan kişinin kesinlikle fiziki ve maddesel özelliklerini umursamayız. Bir bakışı, gülüşü, bir sözü veya hareketi yeterlidir ve tek amaç onu mutlu etmektir! Karşılıklı yaşanan aşklarda iki taraf da birbirini mutlu etme çabası içindedir, taraflarda bencillik asla düşünülemez. Değil bir başkasına aşık olmak dünyanın en özel insanı bile karşısına çıksa asla aldatmayı düşünmez. Çünkü o aşkını bulmuştur ve yüreğinde başkasına ait bir milim yer yoktur. Efsane aşklar böyle doğmuştur ve gerçek aşk sonsuza kadar da sürer. Gerçek aşkı yaşamak için her yüreğimizin ritmini hızlandıran kişiye "aşkı buldum" diye bakmamak gerekir, sonrasında aşk bitti diye "hırs" yapmamak için ya da o kişiye ihaneti yaşatmamak için....İki cins arasındaki aşk beraberlikle sonuçlandığında verilen emekle oluşan sevgi de aşk'a eklendiğinde doyumsuz bir yaşamı paylaşım işte o zaman mümkün olur... diyorum ben:)))