Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksÖzgür Geyikler... > Bir İnsan AyNı Anda KAç Kişiye Aşık OLabilir..?

Forumda Ara:

Bu başlık altında 28 adet mesaj bulunmuştur.

Sayfa seçiniz: Toplam Sayfa: 2

İletileri:61
... ... 6.6.2009 01:23:51

Sizce bir insan birden fazla kişiye aynı anda aşık olabilir mi?

... ... 6.6.2009 01:44:08
Standart Nazım Hikmet-Bir yürekte iki sevda olmaz

bir gönülde iki sevda olmaz
yalan!
olabilir!

şehrinde soğuk yağmurların
gece otel odasında sırtüstü yatıyorum
gözlerim tavana dikili
bulutlar geçiyor tavandan
ıslak asfaltı geçen kamyonlar gibi ağır
ve sağda uzakta
ak bir yapı
yüz katlı belki
tepesinde altın iğne parlıyor.
bulutlar geçiyor tavandan
karpuz kayıkları gibi güneş yüklü bulutlar
oturmuşum cumbaya
yüzüme suların ışığı düşüyor
bir ırmak kıyısında mıyım
bir deniz kıyısında mı?
o tepsideki ne
o güllü tepsideki
yer çileği mi kara dut mu?
fulya tarlasında mıyım
karlı kayın ormanın da mı?
gülüp ağlıyor sevdiğim kadınlar
iki dilde

dostlar nasıl bir araya geldiniz?
birbirinizi tanımazsınız.
nerde bekliyorsunuz beni?
beyazıt' ta çınarlı kahve' de mi gorki parkında mı?
şehrinde soğuk yağmurların
gece otel odasında sırtüstü yatıyorum
gözlerim yanıyor gözlerim alabildiğine açık
bir hava çalındı
armonikle başladı utla bitti.
içimde sarmaş dolaş karmakarışıktı
büyük uzak iki şehrin hasreti.

fırlamak yataktan koşmak altında yağmurun
istasyona koşmak
---- sür kardeşim makinist
götür beni oraya.
--- nereye?

İletileri:21
Ozan Rudolfo 6.6.2009 02:01:49

Aşk'ı o insanın nasıl tanımlandırdığına bağlıdır. -Aynı an- derken; sanırım beş dakika içinde, iki veya daha fazla bayana aşık olma durumu değil bahsiniz.. Muhtemelen aşık olduğu veya olduğunu sandığı bir hatun var iken; görüp, çarpıldığı ve değişik hissiyatlar beslediği bir başka hatun olma durumu kastiniz.. Olağan bir durumdur. Örnekleri çokça görülmüştür.

Misal, "Nazım Hikmet Bursa cezaevinde hükümlü bulunduğu sırada, Hatice Pirayende ile evli olduğu halde, kendisini ziyarete gelen dayısının kızı Münevver Berk'e (16 yaş küçük olmasına rağmen) sırılsıklam aşık olmuş."

"Bedri Rahmi Eyuboğlu, Eren Eyuboğlu ile evliyken, ortak resim derslerine girdikleri Mari Gerekmezyan'a aşık olmuştur. Ona şiirler yazmıştır. "

Vermiş olduğum bilgiler, Can Dündar'ın Yüzyılın Aşkları kitabından alıntıdır.

Bu ileti Ozan Rudolfo tarafından 06.06.2009 02:12:10 tarihinde değiştirilmiş ise bunun ne önemi var ki? Bilinmesi ne için ne kadar gereklidir ?

Bu ileti Ozan Rudolfo tarafından 06.06.2009 18:07:09 tarihinde değiştirilmiştir.

İletileri:291
Sessiz Gemi 6.6.2009 12:35:00
Bence birden fazla kişiye hayran olabilir, ama bunlardan ancak birine aşıktır. Gerçekte aşık olduğu kişiyi bulmak da kendisine düşer.

İletileri:65
Nermin Gömleksizoğlu 6.6.2009 23:54:36
Ozan beyin dediği gibi kişinin aşkı nasıl tanımlandırdığına bağlıdır tamamen.Kimisi aşık olur gözü ondan başkasını görmez  dünya onun üzerine kurulmuştur.Kimisi kavuşamadığına aşık olmuştur...
Kimiside aşk için doğmuştur önüne gelene aşık olur...

Sessiz Gemi 7.6.2009 13:31:56
Ama bu, kişinin birden fazla kişiye aşık olabileceğini gösterir mi ki?

İletileri:68
Blue Angel 7.6.2009 21:10:55

Birden fazla kişiye tutkuyla bağlanamaz diye düşünüyorum, ama sevebilir.

İletileri:87
sessizlik zamani 8.6.2009 00:56:14

Soruyu sordugundan beri düsünüyorum Dilsad. Hala bir karara varmis degilim... :S

Sessiz Gemi 8.6.2009 12:13:49
Bence çok basit. Aynı anda iki kişiye "Aşkım" diyebilir misin? Vallahi ben diyemem...

İletileri:87
sessizlik zamani 8.6.2009 14:29:04
Ben sahsen olamam bunu biliyorum. Ve Nevin hakli bu konuda. Tukuyla ancak bir kisiye baglanbilirsin. Ama yinede kisiye göre karaktere göre degisir bu sorurun cevabi.

... ... 9.6.2009 00:04:45
Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için...İnsanın gönlünün ucundan bile biri geçiyorsa bence bir başkasına bakmayı geçin aklına bile getiremez,öteki durumda zaten gerçek bir duygu sevgi yoktur yada kendisinden kaçıyordur...

İletileri:34
Oğuz Tepe 9.6.2009 01:13:20

Aşık olmak;Herkese nasip olsa idi..Yazdıklarında haklı olabilirdin..Fakat,ne yazık ki herkese nasip olmuyor...

Aşk karaborsa da iken,aşık olmak;Her sabah televizyonu açtığında karşına çıkan reklamların çekiciliğine özenmek gibidir...

İletileri:3
Elif Nida Şamdan 9.6.2009 18:38:08
Aşk sadece tek bir kişiye duyulur, diğer kişilere hissettiklerimiz hoşlanmalar ibarettir.

İletileri:57
Nesrin Göçtürk Kaya 9.6.2009 22:37:26

Bir yüreğe hayatı boyunca bir kez "Aşk" dokunur ve o yürek ancak bir kez öylesi bir depremi yaşar! Kavuşmak gün ışığına ulaşmak, kavuşamamak ömür boyu karanlıkta yaşamak gibidir. Yaşamımız boyunca birçok kişiye aşık olduğumuzu zannederiz oysa cinsel dürtümüzün çekimiyle oluşan adrenalin yükselmesini aşk ile karıştırırız çoğu zaman. Bu nedenle o uğruna öleceğimizi düşündüğümüz kişiyle cinselliği yaşadıktan bir süre sonra duygularımız süküt-u hayale uğrar ve "aşk bitti" zannederiz. 
Gerçek aşk "ruh ikizimiz" diye adlandırdığımız karşı cinsle aramızdaki duygusal çekimdir. Her konuda uyumlu, her duyguyu birlikte paylaştığımız bu kişiyle karşılaşma şansımız olursa o "aşk" sonsuza kadar sürer. Gerçek aşkı bize yaşatan kişinin kesinlikle fiziki ve maddesel özelliklerini umursamayız. Bir bakışı, gülüşü, bir sözü veya hareketi yeterlidir ve tek amaç onu mutlu etmektir!  Karşılıklı yaşanan aşklarda iki taraf da birbirini mutlu etme çabası içindedir, taraflarda bencillik asla düşünülemez. Değil bir başkasına aşık olmak dünyanın en özel insanı bile karşısına çıksa asla aldatmayı düşünmez. Çünkü o aşkını bulmuştur ve yüreğinde başkasına ait bir milim yer yoktur. Efsane aşklar böyle doğmuştur ve gerçek aşk sonsuza kadar da sürer. Gerçek aşkı yaşamak için her yüreğimizin ritmini hızlandıran kişiye "aşkı buldum" diye bakmamak gerekir, sonrasında aşk bitti diye "hırs" yapmamak için ya da o kişiye ihaneti yaşatmamak için....
İki cins arasındaki aşk beraberlikle sonuçlandığında verilen emekle oluşan sevgi de aşk'a eklendiğinde doyumsuz bir yaşamı paylaşım  işte o zaman mümkün olur... diyorum ben:)))  

İletileri:120
ipek karasu 23.6.2009 00:05:40
bir kişi aşkın başını çeker,diğerleri onun kalfalarıdır:))onlar küçük hoşlanmalarıdr

İletileri:36
yavuz fidan 28.6.2009 11:55:07
Efsane aşkların tamamına yakınında ölümde kavuşma yada kavuşamama vardır.Aşkın bir tutku olduğunu düşünen ben kendime şu soruyu soruyorum ''O efsanelerdeki aşıklar, zorluk çekmeden birlikte olsalardı aşkları okadar büyük olur muydu''Yani eğer birlikte olsalardı,insanoğlunun yeni şeyler arama tutkusu onlarıda etkilermiydi diye merak ediyorum.Bu yüzden aşkı ölümde kavuşmak olarak tanımlayanlardanım

İletileri:1
buşra özdemir 29.6.2009 14:08:26
kesinlikle hayır.aşk 2 kişiliktir..yüreğe ancak bi kişi sığar..diğeri sadece beğeni hoşlantıdır.en iyi anlamanın yolu hangisi olmazsa yaşayamam diceksin.hangisine bakarken gözlerim benim olmaktan çıkıyor kalbimle beraber öüne seriliyorum...sevgili özdemir asafın dediği gibi kim o deme boşuna benim ben öyle bir ben ki gelen kapına baştan başa sen...baştan başa yalnız biri olabiliriz aşk sadece 2 kişiliktir...
Bu ileti buşra özdemir tarafından 29.06.2009 14:10:07 tarihinde değiştirilmiştir.

İletileri:3
Comert Sen 4.7.2009 03:06:32
Gercek ask buyuk bir alt ust olus ve depremdir.Yasamimizin her alaninda. Digerleri sadece, kucuk arkci sarsintilardir..

İletileri:199
Davut Dlbz 4.7.2009 03:09:23
Yahu ben daha bir kişiye aşık olamadan ikinciyi çıkardınız:) olmaz heralde:) ama sürüsüne bereket hoşlandığı olur(diye düşünüyorum)

İletileri:168
Ela ... 4.7.2009 13:18:30
Sadece bir kişi... Ancak şöyle olan durumlar var: Bence bir aşk eski heyecanını kaybetmişse, başka kişilere yönelme olabilir diye düşünüyorum. Başta birşey olmaz diye düşünülen bu yönelmeler sonunda aşk olursa hiç şaşırmayın. Çünkü eski aşkından eser kalmamıştır. Onun adı aşk değil, sevgi olmuştur...Siz siz olun, aşkınızdaki heyecanı kaybetmeyin..:):):) Sonuçta aynı sonuca varıyoruz: Bir insan bir anda sadece bir kişiye aşık olur..İkisi, üçü yoktur...diye düşünüyorum...
Sayfa seçiniz: Toplam Sayfa: 2

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7088
2 Eyyup AKMETİN 5384
3 Firari Fırtına 5040
4 Mustafa Ermişcan 4454
5 Hasan Tabak 4139
6 Nermin Gömleksizoğlu 3751
7 Ömer Faruk Hüsmüllü 3683
8 Hep de Böy 3635
9 Uğur Kesim 3495
10 Sibel Kaya 3443

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:9401 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com